16.09.2022
„Igra zmajeva“ – izložba dječjih radova u salonu Novi Volvox

U prostranom prodajnom salonu Novi Volvox, u ulici Vojislavljevića br. 91 u Podgorici, otvorena je posebna izložba.

Novi Volvox ustupio je dio svog prodajnog prostora za izložbu kolaža „Igra zmajeva“ čiji su autori učesnici kreativne radionice Nade Kažić, umjetnice i iskusnog pedagoga koji dugi niz godina radi sa djecom.

Poštujući važeće epidemiološke mjere, djeca su, pod budnim okom svoje mentorke, izložila svoje najljepše kolaže, izuzetnih boja i raznovrsnih materijala. Radove su izložili: Dina Alivodić, Jakša Čanović, Zoja Čanović, Lara Dlabač, Viktor Dlabač, Ivana Đurašević, Emina Efović, Ira Glumac, Isidora Ivanović, Kosta Krsmanović, Aleksija Nedović, Darja Popović, Lena Raičević, Teodora Senić, Vidak Stojović, Andrea Šaban, Lazar Šćepanović, Vita Vešović, Pavle Vukčević, Vukas Vukčević, Mateja Vuksanović, Minka Vuksanović. Nakon brojnih izložbi koje su ova djeca imala sa ranijim djelima, ona su i ovoga puta oduševila svoje roditelje i posjetioce. Izuzetno maštoviti, originalni i kreativni, njihovi radovi izazvali su veliku pažnju.

Ustupajući svoj prostor ovoj kreativnoj radionici, Novi Volvox je pokazao da nije usmjeren samo prema svojim kupcima, već da je kompanija aktivan učesnik i u društvenom životu šire zajednice, pa i najmlađih koji u ovom salonu mogu naći mjesto za svoj izraz, pogotovo što je djelatnost Novog Volvoxa povezana i sa arhitekturom, dizajnom, umjetnošću, ljepotom enterijera i eksterijera. Povodom ove izložbe izdat je i katalog sa razglednicama – reprodukcijama izloženih radova.

„Kolaž, sam po sebi, nije laka tehnika kako se to, na prvi pogled, čini, jer podrazumeva izbor boja, tekstura, šara papira (što novinskog što namensko-kolažnog), a potom njihovo pretvaranje u oblik makazama, i, na kraju, postavku lepljenjem u smislenu celinu na neutralnoj pozadini. Traži oštro oko ne samo za kolorit već i prostornu organizaciju, akcente i spretnost ruku, da bi, u krajnjem, dao privlačnu i rečitu likovnu predstavu. Posmatrajući dela dvadeset i dvoje mladih umetnika, od kojih će neki možda biti profesionalni (dizajneri, arhitekte, vizuelni umetnici) ili samo ljudi od ljubavi i ukusa za lepo, može se reći da u njihovim delima, još uvek neveštim, vidimo potrebu da ožive svoje periode maštanja, upijanja vizuelno-književnih sadržaja i sopstvenih projekcija vezanih za biće koje je neprirodno i, samim tim, čulno neopipljivo. Podstičući slobodu i individualnost u njima, njihova profesorka nije insistirala na postojećim narativima ili mitologijama, dobijajući likovne predstave u kojima izbija urbana stvarnost, ljudske osobine (potreba za ljubavlju, neodlučnost, humor), atmosfera (katkad vesela, katkad tužna ili preteća) kroz detalje kao što su lizalica u čeljustima, izmaglica, baloni, krila i kandže po gradskim ulicama i parkovima…Toliko živosti, radosti, pa i podsmevanja i kritike, sve do zatvorenosti, čak i straha pred nepoznanicama neprirodnog, je sazdano u ovim radovima, da je potpuno nepravedno izdvajati neka od njih, jer su sva uspešna i posebna, saopštavajući nam da su zmajevi stvarno živi i među nama, ponekad raspoloženi za igru ili ljuti, a, najčešće kao moćni saveznici.“ – izjavila je povodom izložbe gđa Mirjana Bajić, MA istoričarka i teoretičarka umejtnosti.

Kolaži „Igra zmajeva“ biće izloženi u salonu Novi Volvox do 20. maja.

05/05/2021

Za sva domaćinstva – parket po cijeni od samo 26,49 EUR

U prodajnom salonu Novi Volvox u ulici Vojislavljevića br. 91 (na magistralnom putu kroz Dahnu/Zabjelo), u toku je promotivna akcija na Scheucher parket austrijske proizvodnje izuzetnog kvaliteta. Kupci mogu zamijeniti parket u svojoj dnevnoj sobi i trpezariji, za samo 26,49 eura mjesečno. U cijenu je uključen troslojni parket, prevoz i ugradnja na teritoriji Podgorice, kao i materijal: predpremaz, ljepilo, lajsne.

21/04/2021

Kupite blind vrata za stan ili kuću za samo 15,99€ mjesečno

U prodajnom salonu Novi Volvox u ulici Vojislavljevića br. 91 (na magistralnom putu kroz Dahnu/Zabjelo), u toku je promotivna akcija na blind sigurnosna vrata za kuće i stanove, koja se mogu kupiti za samo 15,99€ mjesečno. Cijena uključuje uslugu prevoza i ugradnje vrata na teritoriji Podgorice. Kupcima ovih blind vrata, Novi Volvox posredstvom Generali osiguranja Montenegro, poklanja polisu osiguranja stana ili kuće u trajanju 12 mjeseci.

„Igra zmajeva“ – izložba dječjih radova u salonu Novi Volvox

U prostranom prodajnom salonu Novi Volvox, u ulici Vojislavljevića br. 91 u Podgorici, otvorena je posebna izložba. Novi Volvox ustupio je dio svog prodajnog prostora za izložbu kolaža „Igra zmajeva“ čiji su autori učesnici kreativne radionice Nade Kažić, umjetnice i iskusnog pedagoga koji dugi niz godina radi sa djecom.

ostale vijesti
Developed by: ProStudio.me