Projekat pospješivanja energetske efikasnosti (GEFF)

Novi Volvox pridružio se projektu pospješivanja energetske efikasnosti (GEFF) koji omogućava da ostvarite uštedu i dobijete EU povraćaj do 20% uloženih sredstava u slučaju renoviranja, ili izgradnje nove kuće, ukoliko izaberete energetski efikasne materijale i tehniku. Radi se o projektu kreditne linije za zeleno finansiranje (GEFF) – programu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koji obezbjeđuje sredstva za finansiranje energetski efikasnih tehnologija u domaćinstvima.


Program je izuzetno povoljan za građane koji planiraju renoviranje stambenog prostora, bez obzira da li se radi o stanu ili porodičnoj kući, jer omogućava da zamijenite postojeću fasadu i izolaciju, kompletnu bravariju, kao i da kupite odgovarajuće proizvode za grijanje i hlađenje.

U našem prodajnom salonu možete odabrati potrebne proizvode i materijal i dobiti predračun koji je osnov za dobijanje kredita u Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB), banci partneru u ovom projektu.

Nakon odobrenog kredita i ugradnje tehnologije (izvedenih radova) podnosi se zahtjev za verifikaciju. GEFF tim će verifikovati kvalifikovani trošak za ugrađenu tehnologiju i nakon uspješne verifikacije, EU subvencija do 20% biće isplaćena na Vaš račun.

Prednosti projekta

Pozitivan efekat ugradnje energetski efikasnih tehnologija je smanjenje potrošnje električne energije, a time i ušteda u visini mjesečnih računa domaćinstva. To znači da porodična domaćinstva koja instaliraju energetski efikasnu bravariju, fasadu, termotehniku, u narednim godinama imaju mnogo manju potrošnju energije čime ostvaruju značajnu uštedu, čak i do 40%.

Prihvatljive tehnologije

Proizvode na koje je moguće ostvariti povraćaj sredstava možete pronaći na online katalogu za odabir tehnologije Tehnološki selektor koji je razvila i odobrila EBRD.

Pročitajte više o tehnologijama i procentima dodatnih troškova.

Dobro došli u novi prodajni salon Novog Volvoxa!

Odabraćemo najbolje rješenje za vaš stan ili kuću uz značajne uštede.

Developed by: ProStudio.me