01.01.1970
Leitner: Početak radova na žičari Kotor-Lovćen 13. jula

Martin Leitner, vlasnik kompanije “Leitner“, članice konzorcijuma koji gradi žičaru Kotor-Lovćen, uručio je danas Opštini Kotor 100 tablet računara za vaspitno-obrazovne ustanove na teritoriji opštine.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić izrazio je zadovoljstvo što je nekoliko mjeseci nakon potpisivanja ugovora vlasnik kompanije „Laitner“ posjetio Kotor.

„To je još jedan pokazatelj da se bliži realizacija projekta kojeg smo čekali trideset godina. U ime Opštine Kotor želim da se zahvalim investitoru i Upravi za javne radove na proaktivnom djelovanju u pripremi realizacije projekta. Za očekivati je da tokom ljeta počnu pripremni radovi, a da ćemo već tokom naredne godine imati priliku da žičarom stignemo do Lovćena, što će biti veoma značajna investicija u našem gradu koja će doprinijeti boljoj turističkoj ponudi“- kazao je Jokić.

On je istakao da je nova paradigma u dijelu odnosa prema lokalnoj zajednici i gradu, u kojem će se obavljati privredna djelatnost investitora, sama namjera konzorcijuma “Novi Volvox – Leitner“ da donira 100 tableta za obrazovne ustanove u opštini Kotor.

„Ovo je sjajan model za upoznavanje lokalne zajednice sa investitorom, a nadam se da će lokalna zajednica umjeti da iskaže punu dobrodošlicu ljudima , koji su se na taj način predstavili našem gradu. Mi ćemo kao Opština u dogovoru sa predstavnicima Ministarstva prosvjete namijeniti tablete za najbolje učenike, koji su maturanti i polumaturanti ove godine, a dio će obrazovne ustanove uputiti tamo, gdje smatraju da će biti najkorisniji i dati najveći doprinos“- dodao je Jokić.

Leitner je najavio da bi radovi na izgradnji žičare trebali da počnu 13. jula.

„Veoma smo blizu postavljanja kamena temeljca za izgradnju žičare Kotor-Lovćen. Nadamo se da će radovi početi na državni praznik Crne Gore 13. jul. Prije pet godina smo došli na ovu ideju, kada smo i identifikovali Novi Volvox kao našeg partnera, a ono što je takođe značajno jeste dobra saradnja na lokalnom nivou.

Želimo da investiramo u Crnu Goru i realizujemo projekat koji nije samo značajan za Crnu Goru već i za cijelu Evropu. Juče smo razgovarali sa arhitektama i ubijeđen sam da će ovaj projekat biti jedan od najljepših u svijetu. Kao prvi korak ka potvrdi naše dobre namjere da sarađujemo sa ovom lokalnom zajednicom je donacija tablet računara učenicma“- kazao je Leitner.

Predrag Poček, direktor kompanije “Novi Volvox- Leitner” istakao je da je projekat već u odmakloj fazi, a namjera je investitora da bude završen za 12 mjeseci.

„Novi Volvox ima već dovoljno iskustva i radio je par projekata, između ostalog, sa Lajtnerom na žičarama tako da ćemo mi biti i projektanti i izvođači.

Tendera za izvođača radova nema. Tenderski procesi koji prate čitav projekat su već završeni i ugovor je potpisan 15. decembra prošle godine” – objasnio je Poček.

Prisutne je pozdravio ministar prosvjete Miomir Vojinović, a događaju su prisustvovali i potpredsjednici Opštine Kotor, Siniša Kovačević i Nebojša Ševaljević, sekretar Sekretarijata za opštu upravu Ognjen Vukasović, kao i direktori i predstavnici obrazovnih ustanova sa teritorije opštine Kotor i predstavnici kompanije „Novi Volvox“.

05/05/2021

Za sva domaćinstva – parket po cijeni od samo 26,49 EUR

U prodajnom salonu Novi Volvox u ulici Vojislavljevića br. 91 (na magistralnom putu kroz Dahnu/Zabjelo), u toku je promotivna akcija na Scheucher parket austrijske proizvodnje izuzetnog kvaliteta. Kupci mogu zamijeniti parket u svojoj dnevnoj sobi i trpezariji, za samo 26,49 eura mjesečno. U cijenu je uključen troslojni parket, prevoz i ugradnja na teritoriji Podgorice, kao i materijal: predpremaz, ljepilo, lajsne.

21/04/2021

Kupite blind vrata za stan ili kuću za samo 15,99€ mjesečno

U prodajnom salonu Novi Volvox u ulici Vojislavljevića br. 91 (na magistralnom putu kroz Dahnu/Zabjelo), u toku je promotivna akcija na blind sigurnosna vrata za kuće i stanove, koja se mogu kupiti za samo 15,99€ mjesečno. Cijena uključuje uslugu prevoza i ugradnje vrata na teritoriji Podgorice. Kupcima ovih blind vrata, Novi Volvox posredstvom Generali osiguranja Montenegro, poklanja polisu osiguranja stana ili kuće u trajanju 12 mjeseci.

„Igra zmajeva“ – izložba dječjih radova u salonu Novi Volvox

U prostranom prodajnom salonu Novi Volvox, u ulici Vojislavljevića br. 91 u Podgorici, otvorena je posebna izložba. Novi Volvox ustupio je dio svog prodajnog prostora za izložbu kolaža „Igra zmajeva“ čiji su autori učesnici kreativne radionice Nade Kažić, umjetnice i iskusnog pedagoga koji dugi niz godina radi sa djecom.

ostale vijesti
Developed by: ProStudio.me